Tapahtuma-alue

KymiRingin GP-rata täyttää ainoana ratana Pohjois-Euroopassa FIA:n ja FIM:n korkeimman rataluokituksen. 4,5 kilometriä pitkä rata koostuu 21 kaarteesta ja radalla on korkeuseroa 18 metriä. 1,1-kilometrinen suora on Euroopan pisin GP-radan pääsuora.

Rata mahdollistaa kansainvälisten moottoriurheilutapahtumien järjestämisen ja tarjoaa loistavat puitteet ajoharjoitteluun ja ajoneuvotestaukseen. Radan suunnittelu pyrkii täyttämään kuljettajien vaatimukset kokemuksesta ja luokasta riippumatta sekä tarjoamaan turvallisen ympäristön auto- ja moottoripyöräkäyttöön.

Myötäpäivään ajettava rata koostuu 21 kaarteesta, 13 oikeakätistä ja 8 vasemmalle kääntyvää, ja jokainen vaihtelee niin nopeuden kuin säteensä mukaan tarjoten sujuvia ja elämyksellisiä ajojaksoja kahdeksalla avainohituspaikalla.

Suunnittelun pyrkimyksenä on ollut hyödyntää kumpuilevan maaston muoto; ratakierros tarjoaa 18 metrin korkeuseron matalimman ja korkeimman kohdan välille. Ylämäkien maksiminousukulma on 8,19% ja alamäkien maksimilaskukulma on 7,63%. Nykyiset ja entiset huippukuljettavat ovat kuvailleet rataa mielenkiintoiseksi ja haastavaksi.

KymiRing
Kymentie 748, 47400 Kausala, Finland
www.kymiring.fi

 

 

 

Etäisyydet

Helsinki–Kouvola maanteitse 1 h 40 min, junalla 1 h 15 min
Pietari–Kouvola maanteitse 3 h 30 min, junalla 2 h 20 min
Kouvola–KymiRing 15 min
Lahti–KymiRing 35 min
Kotka–KymiRing 50 min

KymiRing
Kymentie 748
47400 Kausala
www.kymiring.fi