1999

Tähän pitäisi saada ajankohtaiset

Haluatko osaksi MotoGP™-tapahtumatiimiä?

MotoGP 2021 -tapahtumassa tarvitaan vapaaehtoisia täydentämään tapahtumaorganisaatiota. Vapaaehtoisille on tarjolla monia mielenkiintoisia tehtäviä. Haemme joukkoomme reippaita ja iloisia kansainvälisen ja nykyaikaisen tapahtuman tekemisestä innostuneita vapaaehtoisia. Ikäraja vapaaehtoistehtäviin on 16 vuotta. Viranomaisten myöntämän luvan edellyttämiin tehtäviin ikäraja on 18 vuotta.

Mitä saat vapaaehtoisena olemisesta? Vapaaehtoistyö tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden olla osana suurtapahtumatuotantoa näköalapaikalla. Jokainen vapaaehtoistyöntekijä saa myös vapaaehtoispassin, lämpimän ruoan ja kahvit jokaisena työpäivänä, perusteellisen perehdytyksen työhön, tarvittaessa kuljetukset alueelle, tapahtumavaatetuksen työvuorossa pidettäväksi ja tapahtuman jälkeen omaksesi sekä osallistumistodistuksen. Tapahtuman jälkeen järjestetään myös kiitosjuhla kaikille mukana olleille.

Tarvittavat lisätiedot tapahtuman käytännön asioista annetaan ilmoittautuneille vapaaehtoisille lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Lisätietoja tehtävistä antaa volunteers@lahtievents.fi

Ilmoittautuminen MotoGP™-tiimeihin

  • Jos tulet ensimmäistä kertaa mukaan, ilmoittaudu tästä!
  • Jos olet ollut aiemmin mukana vapaaehtoistehtävissä Lahti Eventsin tapahtumissa, kirjaudu tästä!

Koronarajoituksien vuoksi lipunmyynti avataan porrastetusti

Kaksipyöräisten kuninkuusluokka MotoGP™ saapuu Suomeen 9.–11. heinäkuuta 2021. Ko-ronapandemian vuoksi viime kesältä perutut kisat päästään näillä näkymin ajamaan sovitusti uudella KymiRingin GP-radalla ensi kesänä. Kisoissa ajetaan luokat MotoGP™, Moto2™ ja Mo-to3™.

MotoGP™-tunnelmasta pääsee nauttimaan KymiRingillä kolmena eri päivänä, sillä tapahtuma-alue on avoinna yleisölle jo perjantaina vapaiden harjoitusten aikana. Lauantaina ajetaan kaik-kein luokkien aika-ajot ja sunnuntaina kisataan MM-pisteistä.

Osakilpailun oheisohjelmasta ja rataosuuksien ympärille rakentuvasta tapahtuma-alueesta sekä tapahtuman myynnistä ja markkinoinnista vastaa Lahti Events Oy.

Koronapandemiatilanteen vuoksi lipunmyynti avataan porrastetusti. Ensin myyntiin laitetaan seisomakatsomot alueella 2 ja 4. Istumakatsomot avataan myyntiin myöhemmin, mikäli koronarajoitukset sen sallivat. Se, millaiselle yleisömäärälle kisoja päästään Iitissä järjestämään, on vielä avoinna.

On ensisijaisen tärkeää pystyä järjestämään tapahtuma turvallisesti. Pystymme kuiten-kin järjestämään tapahtuman mahdollisia rajoituksia noudattaen, sillä tapahtuma-alue on suuri ja päiväkohtainen kapasiteetti turvaväleillä on myös kymmenissä tuhansissa. Normaalitilanteessa KymiRingin päiväkohtainen yleisökapasiteetti on 65 000 ihmistä, puntaroi Lahti Events Oy:n projektijohtaja Markku Vihtilä.

Aikaisemmin istumakatsomoon lipunostaneisiin MotoGP-faneihin otetaan myöhemmin yhteyttä katsomopaikkojen vahvistamiseksi. Mikäli istumakatsomopaikkoja ei tilanteesta johtuen pystyt-täisi tarjoamaan, lipun voi vaihtaa kuluitta seisomapaikaksi ja lippuhinnan erotus maksetaan asiakkaalle takaisin. Vaihtoehtoisesti lipun voi myös palauttaa.

Tapahtumaa suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä ratayhtiö KymiRing Oy:n sekä Suomen Mootto-riliitto ry:n kanssa.

– Seuraamme tilannetta tarkasti ja käymme keskusteluja niin terveysviranomaisten kuin ratayhtiön sekä Dorna Sportsin kanssa, jatkaa projektijohtaja Vihtilä.

Liput KymiRingin MotoGP™-osakilpailuun tulevat myyntiin perjantaina 18. joulukuuta klo 09:00 Lippu.fi:n kautta.

Lisätietoja:
Markku Vihtilä
Projektijohtaja, Lahti Events Oy
Puh. 040 702 9015, markku.vihtila@lahtievents.fi

KymiRing: Iitin Tillolassa, n. 180 hehtaarin alueella, rakentunut Pohjois-Euroopan ainoa FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä GP-rata. Radan pituus 4,5 kilometriä ja korkeuserot n. 23 metriä. Sen leveys on 12–20 metriä ja siinä on 18 kaarretta. Radan pääsuora on 1,2 km pitkä ja se on pisin GP-ratojen suora Euroopassa.

Lahti Events Oy: Lahden kaupungin omistama kansainvälisten urheilutapahtumien tuotantoihin keskittyvä tapahtumayhtiö, jonka juuret ovat Salpausselän kisojen tapahtumajärjestämisessä. Yhteistyössä emoyhtiö KOKO Lahti Oy:n kanssa Lahti Events myy ja markkinoi sekä toteuttaa erikokoisia tapahtumatuotantoja, mm. messuja, konsertteja, yritys- sekä urheilutapahtumia.

Ratamoottoripyöräilyn Suomen MM-osakilpailu ajetaan KymiRingillä kesällä 2021.

Kilpailupromoottori Dorna Sports vahvistaa kauden 2021 kilpailukalenterin tarkemmat päivämäärät syksyllä 2020.

Jo ostetut tapahtumaliput käyvät sellaisenaan kesän 2021 kisoihin. Liput voi halutessaan myös palauttaa lippu.fi -sivujen kautta 30.9.2020 mennessä.

Lippu.fi:n palautussivuille pääset täältä

Lisätietoja lippujen palautuksesta löytyy täältä.

Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että poikkeustilanteen takia palautuksien käsittelyyn kuluu normaalia pidempi aika.

Kiitos kärsivällisyydestä.

Lippujen palautus on mahdollista lähiaikoina, kun Dorna Sports on tehnyt virallisen päätöksen MotoGP:n Suomen osakilpailun jatkosta. Kaikki lipunostaneet saavat lippurahansa takaisin normaalien siirto- ja palautuskäytäntöjen mukaisesti. Tulemme julkaisemaan lippurahojen palautusohjeet kaikissa Finland MotoGP -kanavissa sekä Lippu.fi -sivuilla. Otamme myös suoraan yhteyttä sähköpostitse kaikkiin niihin lipunostaneisiin, jotka ovat jättäneet meille yhteystietonsa lipunoston yhteydessä.

Kiitos kärsivällisyydestä!

Suomen hallitus suosittelee suurtapahtumien perumista tulevana kesänä.

Suomen hallitus on suositellut, ettei yli 500 henkilön tapahtumia järjestetä ennen elokuuta koronaviruspandemian vuoksi. Heinäkuisten MotoGP-kisojen siirrosta päätetään Suomen hallituksen linjauksien mukaisesti yhdessä kilpailuoikeudet omistavan espanjalaisen Dorna Sportsin sekä ratayhtiö KymiRingin kanssa.

– Olemme seuranneet tilannetta tarkasti eikä Suomen hallituksen päätös tule meille yllätyksenä. Käymme parhaillaan tiiviisti keskusteluja yhdessä kilpailuoikeudet omistavan Dorna Sportsin sekä ratayhtiö KymiRingin kanssa tulevista jatkotoimenpiteistä, toteaa Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki.

Tähän asti tapahtumayhtiö Lahti Events on järjestänyt tapahtumaa normaalisti. Dorna Sports on luvannut ilmoittaa Suomen osakilpailun jatkosta lähiaikoina.

Telttaparkki on tarkoitettu motoristeille ja henkilöautoille Iitin Kausalassa, vain 1,5 kilometrin päässä KymiRingiltä.

Telttapaikat sijaitsevat 16 hehtaarin kokoisella entisellä soranottopaikalla, jossa kasvaa nykyään mäntymetsää. Alueelta pääsee KymiRingille kävelytietä pitkin. Alueelle nousee tapahtuman ajaksi pop up -ravintola, jossa järjestetään mm. bändi-iltoja. Ravintola on avoinna torstaina klo 12-21, perjantaista lauantaihin klo 08-02 ja sunnuntaina klo 08-18.

Hinnat:
Telttapaikka max. kahdelle moottoripyörälle 60 €
Telttapaikka max. viidelle hengelle yhdellä autopaikalla 120 €/2 hlöä + lisähenkilöt 20 €
Iso telttapaikka max. 15 hengelle yhdellä autopaikalla 200 €/2 hlöä + lisähenkilöt 20 € + lisäautot 20 €

Hinta sisältää:

• Valitsemasi telttapaikan

• WC- ja suihkutilojen käytön

• Sisäänpääsyn alueen pop up -ravintolan bändi-iltoihin.

Asiakas tuo oman teltan mukanaan. Ravintolan valikoimista löytyy suolaista ja makeaa, kahvia, virvokkeita ja A-oikeudet.

Paikalle voi saapua jo torstaina 9.7. klo 12:00 alkaen ja poistua saa maanantaina 13.7. klo 12 mennessä. Hinta on sama, yöpyi sitten yhden yön tai koko viikonlopun.

Alue on tarkoitettu vain moottoripyörille ja henkilöautoille. Matkailuautot ja -vaunut eivät ole sallittuja.

Kaikki varaukset täältä.

Telttaparkin osoite:
Kymentie 538, 47400 KAUSALA

Lisätiedot:
Puh. 0400 725 134

Varaus- ja peruutusehdot:
Maksettuasi varauksen saat sähköpostiisi varausvahvistuksen, joka toimii kuittina varauksestasi. Esitä vahvistus saapuessasi camping-alueelle. Varauksen kuluton peruutus on mahdollista tehdä kaksi viikkoa ennen saapumista. Viikkoa ennen tapahtuvasta peruutuksesta perimme 50% majoituksen hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu alle viikon saapumispäivästä, perimme täysimääräisen maksun.

Kesällä 2020 aukeaa Yli-Kaitala Event camping alueen päärakennuksen ja ravintolan läheisyyteen peltoalueelle. Leirintäalue on avoinna Iitin, Lahden ja Kouvolan alueen suurien tapahtuminen aikaan. Leirintäalue aukeaa ennen Kymiringin ensimmäisiä MotoGP-kisoja. Tilalta järjestetään bussikuljetus tapahtumiin erillistä maksua vastaan. (Huom! Kymiringille ei ole mahdollista mennä omalla henkilöautolla parkkitilojen rajallisuuden takia. Moottoripyörillä alueelle pääsee erillistä parkkimaksua vastaan.)

Leirintäalue sijaitsee rauhallisessa maaseutuympäristössä Kettujärven läheisyydessä.
Leirintäalueelle voit majoittua omalla asuntoautolla, asuntovaunulla tai telttaillen. Leirintäalueen huoltorakennuksissa on alueella majoittuvien käytössä WC:t, suihkut sekä ruuanvalmistus- ja astianpesupaikat, juomavesipisteet ja ruokailutilat.
Alueella on matkailuajoneuvojen jätevesien tyhjennyspiste.

Leirintäalueen peruspalvelut ja asuntoautojen ja -vaunupaikkojen hinnat 10-12.7.2020:

Paikka: 45e/vrk
Henkilömaksu: 8e/ vrk/hlö
Aamupala: 10e/hlö (etukäteen tilattuna)
Illallinen: 25e/hlö (etukäteen tilattuna)
Sähkö: 10e/vrk
Septitankin tyhjennys: 15e
Kuljetukset Yli-Kaitalasta MotoGP-radalle: 15e/hlö/päivä, (edestakainen kuljetus)

Yli-Kaitalan kautta voit vuokrata myös yksityisiä mökkejä Iitin alueella. Kysy lisää myynnistä.
Tilausravintola Ketunleipä palvelee asiakkaita isojen tapahtumien aikana buffet-aamaisilla ja -illallisilla. Respakahvilasta voit ostaa täydennystä ruokavarastoihin pienimuotoisesta tilamyymälästä.

Tilaussaunoista Kettusauna on leirintäalueen matkailijoiden käytössä erillistä saunomismaksua vastaan. Voit myös varata yksityiskäyttöön upean ja ainutlaatuisen Sammalssaunamme.

Katso lisätietoja http://www.yli-kaitala.com/

Leirintäaluepaikkojen varaukset myynnistämme info@yli-kaitala.com tai soittamalla +358 5 3265 504.

Caravan Park Ravilinna -leirintäalue on matkailuautoille ja -vaunuille tarkoitettu leirintäalue vain 6 km päässä KymiRingin läntiseltä pääportilta. Alue sijaitsee Ravilinnan urheilukeskusalueella, kävelymatkan päässä kuntakeskuksen palveluista Iitin Kausalassa. Paikat sijaitsevat hiekkapohjaisella kaviouralla ja kentillä.

Myynnissä auto- ja vaunupaikkoja, ei telttamajoitusta. Kaikki paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Camping-alueen osoite: Veteraanitie 1, Kausala

Varaukset ja myynti Caravan Park Ravilinnan nettikaupastasta. Löydät nettikaupan täältä!

Majoituspaketin hinta 220€ (sis. alv 10%). Majoittumisaika 9.-13.7., torstaista alkaen klo 12.00 maanantaihin klo 12 .00 asti.

Hinta sisältää:

• Auto-/vaunupaikan (ei etutelttoja, vaunuilla vetoautot tarvittaessa lähialueelle)

• Sähkön (400W, ei ilmastointia, vedenlämmitystä tms, asiakkaalla oma 25 m valovirtakaapeli (suko))

• Muiden majoittujien kanssa yhteiset pukuhuoneet WC / suihkutiloineen (8 kpl)

• Vesipisteet, roska-astiat (sekajäte ja komposti), sekä umpisäiliöt wc-jätteiden tyhjennystä varten.

Camping-alueelta järjestetään yhteiskuljetus KymiRingille kilpailuorganisaation toimesta. Lisätietoa kuljetuksista lähempänä tapahtumaa tällä sivustolla ja Caravan Park Ravilinnan internetsivuilta.

Kausalan keskustasta (n.700m) löytyvät mm. S-market, K-market, Alko, ABC, Maatilatori ja Toritapahtuma.

Lue lisää: www.ringraceclub.fi

Tuottaja: Ring Race Club ry

Koronavirus ja siihen liittyvät toimet ovat saaneet ei pelkästään Suomen varpailleen, vaan myös koko maailman. Tapahtumien järjestämisiin liittyy nyt monia kysymyksiä. Suomen MotoGP-tapahtuma on yksi näistä.

Työt jatkuvat Suomen MotoGP-projektin eteen

MotoGP Finlandin projektijohtaja Markku Vihtilä on optimistinen Suomen osakilpailun suhteen.

– MotoGP Finlandin järjestelyt jatkuvat normaalisti ja tämänhetkisen kisakalenterin mukaan, kisat ajetaan suunnitellusti heinäkuussa. Noudatamme Dorna Sportsin (MotoGP:n pääpromoottori) ja Suomen viranomaisten ohjeistuksia. Tiedotamme erikseen, jos järjestelyihin tulee muutoksia, Vihtilä kertoo.

Vihtilä kävi Ylen haastattelussa keskiviikkona 18.3., jossa sanoma oli positiivinen. Lue Vihtilän haastattelu täältä.

Suomen osakilpailun projektiryhmän työtahti ei viime päivinä ole lakannut ja töitä paiskitaan tulevan kesätapahtuman eteen. Viimeksi torstaina 19.3. projektiryhmän edustajia on vieraillut KymiRingillä ja edistäneet tulevaa MotoGP-projektia.

Myös KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä oli positiivisella ajatusmallilla liikenteessä Helsingin Sanomien haastattelussa. Pietilän mukaan MotoGP:n Suomen MM-osakilpailu ajetaan heinäkuussa. Tämä lisäksi hän kertoo, että suotuisan talven takia KymiRingin rakentaminen on hyvällä mallilla ja jopa hieman aikataulua edellä.

Voit lukea koko HS:n haastattelun täältä.

Muutoksia MotoGP-kilpailukalenteriin

Dorna Sports, joka hallitsee MotoGP:n oikeuksia, on tehnyt muutoksia kilpailukalenteriin. Kauden piti startata Qatarin osakilpailulla, mutta Qatarissa ajettiin vain Moto2- ja Moto3-luokkien osakilpailut. Thaimaan, Yhdysvaltain ja Argentiinan osakilpailuiden ajankohtia siirrettiin myöhemmälle kilpailukalenterissa. Dorna Sportsin toimitusjohtajan Carmelo Ezpeletan mukaan tarkoituksena on ajaa kaikki kauden 2020 19 MotoGP:n osakilpailua. Ezpeletan odottaakin kuluvan vuoden kaudesta hyvää, vaikkakin kausi alkaa hieman myöhässä.

Voit katsoa Carmelo Ezpeletan koko haastattelun täältä.

Löydät päivitetyn MotoGP-kalenterin täältä.

Ohjeistus lippurahojen palatukseen

Huoli lippurahojen palautuksesta asiakkaiden suunnalta on noussut. Vihtilän mukaan lippujen palautuksia koskevat normaalit palautusehdot, jos kisa syystä tai toisesta peruutetaan tai siirretään. Voit lukea palautusehdoista täältä.

MotoGP-tunnelmasta pääsee nauttimaan KymiRingillä kolmena eri päivänä, sillä tapahtuma-alue on avoinna yleisölle jo perjantaina vapaiden harjoitusten aikana. Lauantaina ajetaan kaikkein luokkien aika-ajot ja sunnuntaina kisataan MM-pisteistä.

 

Perjantai 10.7.

Vapaat harjoitukset 1 / 2

Klo 10:00-10:40 / 14:15-14:55 | Moto3

Klo 10:55-11:40 / 15:10-15:55 | MotoGP

Klo 11:55-12:35 / 16:10-16:50 | Moto2

Lauantaina 11.7.

Vapaat harjoitukset 3

Klo 10:00-14:40 Moto3

Klo 10:55-11:40 MotoGP

Klo 11:55-12:35 Moto2

Aika-ajot 1 / 2

Klo 13:35-13:50 / 14:00-14:15 | Moto3

Klo 14:30-15:00 / 15:10-15:25 | MotoGP

Klo 16:05-16:20 / 16:30-16:45 | Moto2

 

Sunnuntain 12.7.

Lämmittelyt

Klo 09:40-10:00 | Moto3

Klo 10:10-10:30 | Moto2

Klo 10:40-11:00 | MotoGP

Kilpailu

Klo 12:00 | Moto3

Klo 13:20 | Moto2

Klo 15:00 | MotoGP