17.12.2020

Ensi kesän MotoGP™:n Suomen osakilpailun liput myyntiin perjantaina 18. joulukuuta

Koronarajoituksien vuoksi lipunmyynti avataan porrastetusti

Kaksipyöräisten kuninkuusluokka MotoGP™ saapuu Suomeen 9.–11. heinäkuuta 2021. Ko-ronapandemian vuoksi viime kesältä perutut kisat päästään näillä näkymin ajamaan sovitusti uudella KymiRingin GP-radalla ensi kesänä. Kisoissa ajetaan luokat MotoGP™, Moto2™ ja Mo-to3™.

MotoGP™-tunnelmasta pääsee nauttimaan KymiRingillä kolmena eri päivänä, sillä tapahtuma-alue on avoinna yleisölle jo perjantaina vapaiden harjoitusten aikana. Lauantaina ajetaan kaik-kein luokkien aika-ajot ja sunnuntaina kisataan MM-pisteistä.

Osakilpailun oheisohjelmasta ja rataosuuksien ympärille rakentuvasta tapahtuma-alueesta sekä tapahtuman myynnistä ja markkinoinnista vastaa Lahti Events Oy.

Koronapandemiatilanteen vuoksi lipunmyynti avataan porrastetusti. Ensin myyntiin laitetaan seisomakatsomot alueella 2 ja 4. Istumakatsomot avataan myyntiin myöhemmin, mikäli koronarajoitukset sen sallivat. Se, millaiselle yleisömäärälle kisoja päästään Iitissä järjestämään, on vielä avoinna.

On ensisijaisen tärkeää pystyä järjestämään tapahtuma turvallisesti. Pystymme kuiten-kin järjestämään tapahtuman mahdollisia rajoituksia noudattaen, sillä tapahtuma-alue on suuri ja päiväkohtainen kapasiteetti turvaväleillä on myös kymmenissä tuhansissa. Normaalitilanteessa KymiRingin päiväkohtainen yleisökapasiteetti on 65 000 ihmistä, puntaroi Lahti Events Oy:n projektijohtaja Markku Vihtilä.

Aikaisemmin istumakatsomoon lipunostaneisiin MotoGP-faneihin otetaan myöhemmin yhteyttä katsomopaikkojen vahvistamiseksi. Mikäli istumakatsomopaikkoja ei tilanteesta johtuen pystyt-täisi tarjoamaan, lipun voi vaihtaa kuluitta seisomapaikaksi ja lippuhinnan erotus maksetaan asiakkaalle takaisin. Vaihtoehtoisesti lipun voi myös palauttaa.

Tapahtumaa suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä ratayhtiö KymiRing Oy:n sekä Suomen Mootto-riliitto ry:n kanssa.

– Seuraamme tilannetta tarkasti ja käymme keskusteluja niin terveysviranomaisten kuin ratayhtiön sekä Dorna Sportsin kanssa, jatkaa projektijohtaja Vihtilä.

Liput KymiRingin MotoGP™-osakilpailuun tulevat myyntiin perjantaina 18. joulukuuta klo 09:00 Lippu.fi:n kautta.

Lisätietoja:
Markku Vihtilä
Projektijohtaja, Lahti Events Oy
Puh. 040 702 9015, markku.vihtila@lahtievents.fi

KymiRing: Iitin Tillolassa, n. 180 hehtaarin alueella, rakentunut Pohjois-Euroopan ainoa FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä GP-rata. Radan pituus 4,5 kilometriä ja korkeuserot n. 23 metriä. Sen leveys on 12–20 metriä ja siinä on 18 kaarretta. Radan pääsuora on 1,2 km pitkä ja se on pisin GP-ratojen suora Euroopassa.

Lahti Events Oy: Lahden kaupungin omistama kansainvälisten urheilutapahtumien tuotantoihin keskittyvä tapahtumayhtiö, jonka juuret ovat Salpausselän kisojen tapahtumajärjestämisessä. Yhteistyössä emoyhtiö KOKO Lahti Oy:n kanssa Lahti Events myy ja markkinoi sekä toteuttaa erikokoisia tapahtumatuotantoja, mm. messuja, konsertteja, yritys- sekä urheilutapahtumia.