23.3.2020

MotoGP Finland -projekti etenee aikataulussa

Koronavirus ja siihen liittyvät toimet ovat saaneet ei pelkästään Suomen varpailleen, vaan myös koko maailman. Tapahtumien järjestämisiin liittyy nyt monia kysymyksiä. Suomen MotoGP-tapahtuma on yksi näistä.

Työt jatkuvat Suomen MotoGP-projektin eteen

MotoGP Finlandin projektijohtaja Markku Vihtilä on optimistinen Suomen osakilpailun suhteen.

– MotoGP Finlandin järjestelyt jatkuvat normaalisti ja tämänhetkisen kisakalenterin mukaan, kisat ajetaan suunnitellusti heinäkuussa. Noudatamme Dorna Sportsin (MotoGP:n pääpromoottori) ja Suomen viranomaisten ohjeistuksia. Tiedotamme erikseen, jos järjestelyihin tulee muutoksia, Vihtilä kertoo.

Vihtilä kävi Ylen haastattelussa keskiviikkona 18.3., jossa sanoma oli positiivinen. Lue Vihtilän haastattelu täältä.

Suomen osakilpailun projektiryhmän työtahti ei viime päivinä ole lakannut ja töitä paiskitaan tulevan kesätapahtuman eteen. Viimeksi torstaina 19.3. projektiryhmän edustajia on vieraillut KymiRingillä ja edistäneet tulevaa MotoGP-projektia.

Myös KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä oli positiivisella ajatusmallilla liikenteessä Helsingin Sanomien haastattelussa. Pietilän mukaan MotoGP:n Suomen MM-osakilpailu ajetaan heinäkuussa. Tämä lisäksi hän kertoo, että suotuisan talven takia KymiRingin rakentaminen on hyvällä mallilla ja jopa hieman aikataulua edellä.

Voit lukea koko HS:n haastattelun täältä.

Muutoksia MotoGP-kilpailukalenteriin

Dorna Sports, joka hallitsee MotoGP:n oikeuksia, on tehnyt muutoksia kilpailukalenteriin. Kauden piti startata Qatarin osakilpailulla, mutta Qatarissa ajettiin vain Moto2- ja Moto3-luokkien osakilpailut. Thaimaan, Yhdysvaltain ja Argentiinan osakilpailuiden ajankohtia siirrettiin myöhemmälle kilpailukalenterissa. Dorna Sportsin toimitusjohtajan Carmelo Ezpeletan mukaan tarkoituksena on ajaa kaikki kauden 2020 19 MotoGP:n osakilpailua. Ezpeletan odottaakin kuluvan vuoden kaudesta hyvää, vaikkakin kausi alkaa hieman myöhässä.

Voit katsoa Carmelo Ezpeletan koko haastattelun täältä.

Löydät päivitetyn MotoGP-kalenterin täältä.

Ohjeistus lippurahojen palatukseen

Huoli lippurahojen palautuksesta asiakkaiden suunnalta on noussut. Vihtilän mukaan lippujen palautuksia koskevat normaalit palautusehdot, jos kisa syystä tai toisesta peruutetaan tai siirretään. Voit lukea palautusehdoista täältä.